Rapporteren

QuestionMark App / Superwijzer

Aantal weergaves: 2027

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

Wat is het verhaal achter de producten die je koopt? - Question Mark.

 

QuestionMark beoordeelt de duurzaamheid van consumentenproducten. En toont hierbij scores op de gebieden van gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Direct inzichtelijk via een productscannende app, website en online encyclopedie die hetzelfde werkt als Wikipedia.

QuestionMark heeft de duurzaamheid onderzocht van bijna twintigduizend consumentenproducten. Door de barcodes met je smartphone te scannen in de winkel, of producten op te zoeken op de website, kun je met QuestionMark zien hoe de producten scoren op het gebied van milieu, dierenwelzijn en gezondheid.

Bij elk product zie je de ingrediënten en kun je doorklikken voor meer informatie. Naast de algemene productscore zie je dan ook hoe de afzonderlijke ingrediënten scoren. Je krijgt in één klap antwoord op een heleboel vragen. En als je daar dan van schrikt: de app draagt gelukkig ook meteen een ander, beter scorend, product aan.

QuestionMark herkent nu al zo'n 80 procent van alle producten waarin dierlijke eiwitten zitten: vleeswaren, vleesvervangers, eieren en zuivelproducten, zoals kaas, toetjes en boter. En er worden constant nieuwe producten toegevoegd. Zo weet je eindelijk echt wat je koopt: Questionmark onthult de waarheid achter de streepjescode.

Tags

Burgers / Particulieren,Nederland,Belgiƫ,App,Apps & Games

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.