Rapporteren

Biocontact - marktplaats voor biomassa

Aantal weergaves: 3009

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Tool is vrij te gebruiken

Download

Informatie:

Bedrijven in Nederland en Vlaanderen kunnen vanaf deze week biomassa aanbieden of afnemen via de online marktplaats biocontact.eu. Wat voor de een restmateriaal is, is grondstof voor de ander. Biocontact.eu brengt beide partijen bij elkaar.

Organische reststromen kunnen voor het ene bedrijf afval zijn, maar voor het andere een grondstof. Doel van het vraag- en aanbod-platform is reststromen maximaal her te gebruiken en het transport daarvan zo duurzaam mogelijk te organiseren. Biopark Terneuzen, een initiatief van Zeeland Seaports, zal de website exploiteren. Biopark probeert slimme verbindingen te maken tussen de landbouw, agrofoodsector en de industrie.

De marktplaats voor biomassa vloeit voort uit het Europese project Grenzeloze Logistiek, waarmee de grensregio zich wil ontpoppen tot logistieke draaischrijf van Europa. Dat project, waarbij ook havenbedrijf Zeeland Seaports is betrokken, wordt mede gedragen door de provincie, het ministerie van Economische Zaken, landbouw en Innovatie als ook door Interreg, een subsidieregeling waarbinnen partijen uit meer landen werken aan regionale ontwikkeling.

Tags

Professionals,Nederland,Belgiƫ,Web-applicatie,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Energie

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.