Rapporteren

Zonatlas

Aantal weergaves: 2716

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

De zonatlas laat in één oogopslag zien welke daken in een gemeente geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie, onafhankelijk actueel en accuraat.

 

Zonne-energie van je eigen dak wordt steeds populairder. Duurzame energie voor de toekomst is belangrijk. Maar niet goedkoop. Betaalt het zich terug als je zonnepanelen op je dak plaatst? Welk dak is het meest geschikt? Hoeveel energie zou er geproduceerd worden? En zijn er misschien subsidies beschikbaar?

strong>Beschrijving Organisatie:

span style="line-height: 1.3em;">Vereniging Klimaatverbond Nederland, kortweg het Klimaatverbond, is actief sinds 1992 en vormt een dynamisch (en nog altijd groeiend) netwerk van meer dan 150 gemeenten, provincies en waterschappen. Met deze unieke achterban heeft het Klimaatverbond wortels in alle (gekozen) decentrale overheden, in elke politieke kleur en vertegenwoordigen wij samen ruim 10 miljoen inwoners. De leden hebben met elkaar afgesproken om samen te werken aan de noodzakelijke energietransitie van fossiel naar 100% hernieuwbaar. De unieke combinatie van lobby en projecten, in combinatie met een sterke inhoudelijke focus op klimaat en duurzame energie, maken dat het Klimaatverbond veel kennis en een sterk netwerk heeft; lokaal, nationaal en internationaal, bestuurlijk en inhoudelijk. Vanuit deze sterke basis zijn we in staat om een goede koppeling te maken tussen (nationaal) beleid en de (lokale) praktijk. Klimaatverbond nam samen met gemeente Arnhem het initiatief tot het vertalen van het Duitse Solarpotenzialkataster naar de Nederlandse Zonatlas.nl

 

Tags

Burgers / Particulieren,Nederland,Web-applicatie,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Energie

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.