Rapporteren

PHPP (PassiefHuis ProjectenrekenPakket)

Aantal weergaves: 2317

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

span style="line-height: 1.3em; font-size: 12pt;">PHPP (PassiefHuis ProjectenrekenPakket) is een berekeningsprogramma, speciaal ontwikkeld om in de ontwerpfase de energiezuinigheid van het gebouw te bepalen.

span style="color: #666666; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19px;">Een passiefhuis heeft per jaar een energiebehoefte voor ruimteverwarming. Bij nieuwbouw is dit maximaal 15 kWh per m² gebruiksoppervlak. Bij renovatie is die energiebehoefte 25 kWh/m² . Dit komt voor nieuwbouw ongeveer overeen met een gasverbruik van 1,5 m³ gas/m² gebruiksoppervlak. Een passiefhuis verbruikt 10 keer minder energie voor verwarming dan een gemiddelde bestaande woning. Bovendien gebruikt het 4 à 5 keer minder dan de huidige nieuwbouwwoning, uitgevoerd conform het Nederlandse Bouwbesluit.

span style="color: #666666; font-family: 'trebuchet ms', sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19px;">Het PassiefHuisProjectenrekenPakket (PHPP) is een nuttig, maar ook noodzakelijk instrument bij het ontwerpen van een passiefhuis. Met deze uitgebreide berekeningsmethode kunt u o.a. zeer nauwkeurig het te verwachten energieverbruik, de invloed van de luchtdichtheid en de kwaliteit van het comfort laten bepalen. PHPP koppelt de resultaten aan duidelijk meetbare prestatie-eisen, die ' samen de kwaliteit van het passiefhuis garanderen. Certificaten voor een woning in Nederland kunnen worden uitgegeven door Passiefbouwen.nl, Passivhaus Institut Duitsland en door het Passiefhuisplatform België.

Tags

Professionals,Internationaal,Keurmerk,vrij verkrijgbaar,Gebouwen, Infra & Gebied

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.