Rapporteren

Duurzaamheidsmeter voor Economische Sites (Stad Gent)

Aantal weergaves: 2734

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

 

span style="font-size: medium;">strong>Leidraad en meetinstrument voor de inrichting van nieuwe economische sites en de herinrichting van bestaande economische sites.

Duurzaamheid wordt bekomen door een veelheid van kwaliteiten geïntegreerd na te streven. Om dit proces te begeleiden werd de duurzaamheidsmeter uitgedacht. Het betreft een objectiverende methode om zorg voor duurzaamheid te meten en de uitvoerder een leidraad te geven om een duurzaam project te realiseren.

De methode inspireert zich sterk op de bestaande internationale certificatiesystemen, BREEAM Communities in het bijzonder, en onderzoekt hoe deze naar de lokale context kunnen worden vertaald, aangevuld en geïmplementeerd. Als lokale context wordt hier begrepen de Europese, federale, regionale en stedelijke voorschriften en methodes, de huidige standaardpraktijk samen met de “best practice”, de lokale marktgegevens …

In meer dan 100 punten wordt de na te streven kwaliteit benoemd en gerangschikt volgens specifieke hoofdstukken tijdens de verschillende fasen bij de realisatie van een economische site. 

Tags

Professionals,Nederland,Belgiƫ,Keurmerk,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Industrie & Mobiliteit

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.