Rapporteren

Duurzame Vakantie Bestemming (Global Sustainable Tourism Review)

Aantal weergaves: 3077

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

 

span style="font-size: medium;">strong>De Global Sustainable Tourism review (GSTR) van Bookdifferent is een eenvoudige begrijpelijke tool als toegevoeging aan Bookdifferent. Het geeft je inzicht in hoe groen, schoon en duurzaam een bestemming is. Je kan nu eenvoudig bijdragen aan deze duurzame ontwikkeling door te kiezen voor een duurzame bestemming.

De Global Sustainable Tourism Review (GSTR) meet duurzaamheid op bestemmingsniveau en laat concreet zien wat dat voor de vakantieganger betekent. De categorieën waar informatie over is verzameld hebben betrekking op cultuur, natuur, gastvrijheid, groene economie en beleid. Van de aanwezigheid van prullenbakken op het strand tot aan beleid ten aanzien van duurzaam vervoer. Vakantiegangers kunnen vanaf nu zelf toetsen hoe duurzaam bestemmingen zijn.

Er zijn inmiddels meer dan 1000 bestemmingen met een dergelijke rating op bookdifferent.com. En dat worden er alleen maar meer zodat je nog makkelijker kan kiezen voor een groene bestemming.

We willen hiermee bestemmingen aan moedigen om meer aandacht te geven aan de verschillende aspecten van duurzaam toerisme om natuurlijke en culturele hulpbronnen te beschermen en in stand houden. Niet alleen dient de GSTR als leidraad voor bestemmingen, maar is ook een belangrijke informatiebron voor touroperators, vakantiegangers en reizigers over dit belangrijke onderwerp.

Tags

Burgers / Particulieren,Nederland,Belgiƫ,Web-applicatie,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Klimaat & CO2

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.