Rapporteren

Materialenscan

Aantal weergaves: 2504

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

span style="line-height: 1.3em; font-size: 12pt;">Met de materialenscan wil de OVAM de Vlaamse kmo helpen om duurzaam om te gaan met materialen en grondstoffen en zo de economische draagkracht vergroten.

De OVAM en het Agentschap Ondernemen streven naar een duurzaam materialengebruik in Vlaanderen om een antwoord te bieden op de toekomstige schaarste aan grondstoffen. Samen ontwikkelden ze daarom een materialenscan voor Vlaamse bedrijven.

De materialenscan is gratis en moet u helpen om concrete stappen richting duurzaam materiaalgebruik te zetten. Op basis van een grondige screening krijgt u een zicht op uw huidig materialenverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen u hoe u de milieu-impact én uw productiekosten kan verlagen

De materialenscan wordt uitgevoerd door geselecteerde adviseurs. Zij hebben de nodige expertise en ervaring om kmo’s te begeleiden in het doorlopen van de materialenscan. Op basis van de inventarisatie van het materiaalverbruik, bekijken ze samen met u welke optimalisaties mogelijk zijn op vlak van grondstofefficiëntie, inzet van gerecycleerde materialen en valorisatie van reststromen (kringloopsluiting), en welke kostenbesparingen dit oplevert. Zij zullen eveneens een rapport met hun bevindingen opstellen.

strong style="line-height: 1.3em;">Over de ontwikkelaar:

De OVAM is de Openbare Vlaamse AfvalstoffenMaatschappij. Door het verzekeren van een duurzaam beheer van stofstromen en afvalstoffen, door het voorkomen van bodemverontreiniging en door de realisatie van de bodemsanering, draagt de OVAM bij tot een beter leefmilieu en daardoor tot een hogere levenskwaliteit.

Tags

Professionals,Nederland,Belgiƫ,Excel-sheet,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Klimaat & CO2

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.