Rapporteren

NIBE's Milieuclassificaties Bouwproducten

Aantal weergaves: 3189

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

span style="line-height: 1.3em; font-size: 12pt;">De wetenschappelijke milieutechnische vergelijking van bouwproducten, hiermee is de website/app de onafhankelijke leidraad voor het vinden van de meest milieuvriendelijke bouwproducten.

Hoe kunnen materialen op milieugebied vergeleken worden? Om een goed beeld te kunnen krijgen van de milieubelasting van een product, is het noodzakelijk om een Levens Cyclus Analyse te maken (LCA). Bij een LCA wordt een product beoordeeld gedurende alle levensfasen. De effecten worden via een rekentool vertaald in de zogeheten schaduwkosten van een product. Hoe lager de schaduwkosten, hoe duurzamer een product. De Milieuclassificaties op www.nibe.info visualiseren het resultaat van de productvergelijking op milieugebied.

De milieutechnisch beste producten binnen een productgroep komen in aanmerking voor een DUBOkeur® certificaat. Op de webstite zijn ook al de producten met een geldig DUBOkeur certificaat te vinden.

strong>Over de ontwikkelaar:

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) onderzoekt, adviseert en ontwerpt op het driehoeksvlak van milieu, gezondheid en bouwen/beheren. Het NIBE wil nationaal en internationaal koploper zijn in techniek, wetenschap en haalbaarheid inzake milieubewust en gezond bouwen. De belangrijkste missie van het NIBE is het leveren van een bijdrage aan een vreedzame, gezonde, veilige, duurzame en ethische samenleving, waarin gelijke rechten gelden voor al wat leeft.

Contact: k.jansen@nibe.org

Tags

Professionals,Nederland,Belgiƫ,Keurmerk,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Klimaat & CO2

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.