Rapporteren

OVAM - De GroeneVentScan

Aantal weergaves: 1973

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

De Groene Vent is een ervaren gids die organisatoren van festivals, sportmanifestaties, fuiven, stoeten, markten en processies helpt om hun evenement duurzamer te maken.

Het streven naar afvalarme evenementen is al vele jaren een belangrijke doelstelling van de OVAM. In het kader van het evenementenbeleid werkte de OVAM de eventscan uit. Een evenement moet in de eerste plaats „geslaagd? zijn en een afvalarme en milieuvriendelijke organisatie ervan kan hier alleen maar toe bijdragen. 

Met deze eventscan kan je zelf de Ecologische Voetafdruk van je evenement berekenen. Door de berekening jaarlijks te herhalen, wordt de evolutie op termijn duidelijk zichtbaar. 

De Ecologische Voetafdruk alleen kan niet gebruikt worden om na te gaan of de organisator van het evenement “goed” of “slecht” bezig is. Wel kan het gebruikt worden om de milieu-impact editie na editie te vergelijken en om evenementen die gelijkaardig zijn van type en grootteorde, onderling te vergelijken. De eventscan heeft als doel evoluties van uitgevoerde acties en veranderingen in de Ecologische Voetafdruk in kaart te brengen.

strong style="line-height: 1.3em;">Over de ontwikkelaar:

De OVAM is de Openbare Vlaamse AfvalstoffenMaatschappij. Door het verzekeren van een duurzaam beheer van stofstromen en afvalstoffen, door het voorkomen van bodemverontreiniging en door de realisatie van de bodemsanering, draagt de OVAM bij tot een beter leefmilieu en daardoor tot een hogere levenskwaliteit.

Tags

Overheid & Onderwijs,Professionals,Nederland,Belgiƫ,Web-applicatie,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Sociaal & MVO

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.