Rapporteren

KringloopWijzer (Melveehouderij)

Aantal weergaves: 1083

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

 

strong style="line-height: 20.8px; font-size: medium; text-align: justify;">De KringloopWijzer brengt voor een specifiek bedrijf eenvoudig de mineralenkringlopen in beeld. Uit de kringlopen volgen dan weer kringloopscores als excreties van stikstof en fosfaat, overschotten van stikstof en fosfaat, mineralenbenuttingen en ammoniakemissie.

Elk individueel melkveebedrijf wil graag verantwoording kunnen afleggen over de werkelijke milieuprestaties binnen de bedrijfsvoering. Een ondernemer wil dit resultaat als alternatief gebruiken voor de huidige wettelijk vastgestelde gebruiksnormen en excreties. De KringloopWijzer is een systeem dat vergelijkbaar is aan de systematiek van BEX.


De Nederlandse melkveehouders willen graag in vrijheid hun bedrijf ontwikkelen. Ondernemers willen afgerekend worden op de werkelijke milieuprestaties. Het huidige milieubeleid bestaat uit een aantal generieke normen. Deze zijn gebaseerd op veronderstelde gemiddelde prestaties. Zo zijn er vastgestelde gebruiksnormen voor gras- en bouwland. Om in te spelen op de wensen van de veehouder is het rekeninstrument de 'KringloopWijzer' ontwikkeld. Met dit instrument kunnen milieuprestaties vergeleken worden met een 'toegestane norm'.

Tags

Professionals,Internationaal,Web-applicatie,Voedsel

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.