Rapporteren

TEEB-Stad (gebaseerd op MKBA)

Aantal weergaves: 2684

Aantal gebruikers: 0

Tool is gratis

Download

Informatie:

 

span style="font-size: medium;">strong>Met de TEEB-stad tool is specialistische kennis over het berekenen van waarde van groen en water toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. De MKBA ‘black box’ is bewust geopend om te laten zien hoe de verschillende baten(berekeningen) tot stand komen.

TEEB staat voor the Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB) en is een internationale studie naar de economische betekenis van biodiversiteit en ecosysteemdiensten geïnitieerd door de Verenigde Naties. Naar aanleiding hiervan worden of zijn in ca. 22 landen vervolgstudies uitgevoerd. In Nederland worden door het ministerie van Economische Zaken zes verschillende TEEB studies uitgevoerd, te weten Natuur en gezondheid, TEEB fysiek, Nederlandse Handelsketens, het Nederlandse bedrijfsleven, TEEB Bonaire en TEEB-stad. Met de TEEB-stad tool is specialistische kennis over het berekenen van waarde van groen en water toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. De MKBA ‘black box’ is bewust geopend om te laten zien hoe de verschillende baten(berekeningen) tot stand komen. Dit inzicht dient als basis voor het gesprek met baathouders en belanghebbenden, als eerste stap naar een gezamenlijk verdienmodel. Het zet mensen aan tot denken over de waarde van natuur. Hiermee sluit de tool aan bij de internationale uitgangspunten van TEEB: draw attention, demonstrate value en help decision making.

Informatie over de resultaten van lopende en afgeronde EOS-projecten: Energie-innovatiecatalogus
Deze catalogus biedt ook resultaten van andere programma's zoals Innovatieagenda Energie (IAE) en Topsector Energie (TSE).

Tags

Overheid & Onderwijs,Professionals,Nederland,Belgiƫ,Web-applicatie,vrij verkrijgbaar,vrij toepasbaar,Water, Bodem & Ecologie

Schrijf een review

Je kunt een review plaatsen als je een account hebt. Het maken van een account is gratis en heel makkelijk.