Klankbordbijeenkomst Veiligheid

Op donderdag 22 april 2021 organiseren de deelnemers van de Duurzame Leverancier een bijeenkomst over Veiligheid.

De bijeenkomst vindt online via teams plaats tussen 10:00-11:30 uur bij Movares Nederland B.V.. Zowel gemeenten (overheden) als ook bedrijven worden hiervoor van harte uitgenodigd. 

In deze bijeenkomst dit keer het thema Veiligheid.

 

Sprekers: Jurriaan Cals (Artemas)

Ik ben al 30 jaar werkzaam in de veiligheidswereld, waar alles volgens strakke regels en procedures is ingevuld. Waar we er heel lang vanuit gingen dat je alles kan plannen, controleren en beheersen. Lang hebben we gedacht dat we het zo kunnen managen dat zonder fouten, zonder incidenten 100% efficiënt gemanaged kan worden. We zijn er wel achter dat dit niet werkt we weten alleen niet zo goed hoe we het anders moeten doen. We roepen dat medewerkers meer initiatief moeten nemen en meer verantwoordelijkheid moeten alten zien maar we bedoelen dat ze beter moeten doen wat wij bedacht hebben. We willen dat ze doen wat bedacht is in plaats van doen wat hun vakmanschap hen zegt. In organisatie-ontwikkeltrajecten waar ik betrokken ben heb ik gezien, en gevoeld, wat een cultuur in een organisatie met mensen doet. Daar heb ik het verschil ervaren tussen Angelsaksische en Rijnlandse organisaties. Je voelt wat vertrouwen in een organisatie doet. Als je in je organisatie volgens Rijnlandse principes leeft en werkt dan is het gedrag van frontwerkers (medewerkers) anders, zelfbewuster en tegelijk veiliger. De mooiste uitspraak van een medewerker die ik ooit te horen kreeg in een organisatie die Rijnlands is gaan werken was "Ik ben veel gelukkiger, maar ik ben niet altijd blij" en "Ik wil in ieder geval nooit meer terug naar vroeger". Wat mij motiveert zijn de ogen van de mensen die weer gaan glimmen, het zelfvertrouwen wat je langzaam weer ziet terugkomen en het plezier wat ontstaat als je het Rijnlands ontwikkelt.

Ik doe van alles, introducties over Rijnlands organiseren, dagvoorzitter, webinars, kennismakingssessies, OR dagen, veiligheids gerelateerde vraagstukken, scenariotrainingen, organisaties helpen zich Rijnlands te organiseren en ik doe mee in onze organisatie-ontwikkeltrajecten.

 

Verder ben ik een Bourgondiër, hou ik van met zorg gebrouwen bier, heb ik de twee leukste kinderen van de wereld, en de liefste vriendin die ik mij kan wensen. Woon ik in de gezelligste stad van Nederland en hou ik van de natuur. En ik hoop dat we snel weer life bijeenkomsten kunnen organiseren want de kwaliteit van de verbinding is een stuk hoger als het life is.

 

Meer informatie over wat ik doe is te vinden op www.cooprijnlands.nl en www.artemas.eu  

Ingrid Thijssen: ‘Brede welvaart is een verantwoordelijkheid, niet een gunst’ | VNO-NCW (vno-ncw.nl)

Verder is er een boek op de markt Rijnlands Organiseren auteur Jaap Peters uitgeverij Boom

 

 

______________________________________________________________________________________________

De Duurzame Leverancier is een initiatief gericht op het stimuleren en faciliteren van een duurzame bedrijfsvoering. De initiatiefnemers zijn Strukton, Sweco, Movares en Anteagroup.

De Duurzame Leverancier biedt onder meer:

  • Platform voor bedrijven (en overheden) die zich duurzaam willen profileren;
  • Klankbordbijeenkomsten en keteninitiatieven met verschillende thema’s;
  • Transparantie-index (database) met duurzame bedrijven;
  • Duurzame bedrijfsvoeringscan (MVO/CO2/Innovatie);
  • Database met CO2-footprints van bedrijven;
  • Carbon berekentool, een CO2-footprint tool volgens het GHG-protocol.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op de website: www.duurzameleverancier.nl.

Inschrijven voor dit evenement
Extra persoon toevoegen